Geleceğinizin güvenliği için çalışıyoruz
Geleceğinizin güvenliği için çalışıyoruz
Sepetim 0,00 TL
BLOG
Yayın Tarihi : 31.07.2023 02:20 | Güncellenme Tarihi : 03.08.2023 17:33 | Hırsız Alarm Sistemleri
Karavanıma Nasıl bir alarm takmalıyım?

Karavanınıza uygun bir alarm sistemi taktırmak, seyahatlerinizde güvenliği artırmak ve hırsızlık girişimlerini önlemek için önemlidir. İşte karavanınıza nasıl bir alarm taktırabileceğiniz adımlar:

  1. Alarm Sistemi Seçimi: Karavanınıza uygun bir alarm sistemi seçmek için öncelikle ihtiyaçlarınızı belirlemeniz önemlidir. Alarm sistemi, kapı ve pencereleri, iç mekandaki hareketleri, gaz sızıntısı gibi tehlikeli durumları veya duman algılama özelliğini içerebilir. Sizin için en uygun olanı belirleyin.

  2. Kablolu veya Kablosuz Alarm: Alarm sistemi seçimi sırasında kablolama konusunda da bir karar vermeniz gerekecek. Kablolu sistemler, daha istikrarlı bir bağlantı sunabilir, ancak kurulum daha karmaşık olabilir. Kablosuz sistemler ise kurulumu daha kolaydır ve mevcut yapıya zarar vermez. Karavan için öncelik Kablosuz bir alarm sistemi olmalıdır, ayrıca kendi başınıza kurulumunu yapabileceğiniz bir alarm sistemini tercih etmelisiniz

  3. Güvenilir Bir Marka ve Model Seçin: Güvenilir bir alarm markası ve modeli seçmek, sisteminizin uzun ömürlü ve etkili çalışmasını sağlar. Çevrenizdeki güvenlik mağazalarında veya internet üzerinden ürün incelemelerini kontrol ederek, ihtiyaçlarınıza uygun bir alarm modeli seçin. Opax güvenlik sistemleri olarak karavanınız için aşağıdaki tavsiye edilen alarm panellerinden herhangi bir modeli karavanınız için kullanabilirsiniz. Aksesuarların hepsi kablosuzdur, ve uzun pil ömrü vardır.

  4. Profesyonel Montaj veya Kendi Montajınız: Alarm sisteminizi monte etmek için iki seçeneğiniz vardır. Eğer teknik bilgiye sahipseniz, kendiniz montaj yapabilirsiniz. Ancak, teknik bilgi yoksa veya doğru montajı sağlamak istiyorsanız, profesyonel bir güvenlik firmasından yardım alabilirsiniz.Opax güvenlik sistemlerinden almış olduğunuz kablosuz alarm panellerinde kurulum için son kullanıcılara teknik destek verilmektedir, sadece firmamız üzerindne alınan Opax markalı ürünlere montaj desteği ücretsiz olarak teknik desteği verilmektedir. Opax Youtube kanalımızda satın almış olduğunuz ürünleri nasıl kurlumunu yapacağınız birebir görsel olarak anlatılmaktadır, ayrıca www.opaxteknikdestek.com sayfaımzıda ziyaret edebilirsiniz.

  5. Alarm Uyarıları / Kontrolü / İletişimi : Alarm sisteminizin size nasıl uyarı vereceğini belirlemelisiniz. Alarmın sirenle çalması, bir uyarı mesajı göndermesi veya telefonunuza bildirim gelmesi gibi seçenekler bulunabilir. İhtiyacınıza uygun olanı tercih ediniz. Kablosuz alarm sistemleri Wifi Alarm , Wifi ve Gprs Alarm modellerindne oluşmaktadır . Karavanınızda wifi varsa , wifi üzerinden mobil uygulama ile alarm panelinizi kontrol edebilir, kablosuz internetiniz yoksa Gprs (sim kartın interneti) alarm özelliği olan bir panel kullanmalısınız, GPRS alarm Sim kart ile çalışan , sim kartın internetini kullanarak alarm ile iletişim kurmanızı sağlamaktadır. Sadece almanız gereken 100MB interneti olan sim kart yeterlidir. Mobil uygulama ile alarmınızın tüm özelliklerini dilediğiniz yerden kullanabilirsiniz.

  6. Güç Kaynağı: Alarm sistemi için uygun bir güç kaynağı sağlamalısınız. Karavanınızın mevcut elektrik sistemi ile uyumlu bir şekilde çalışan bir alarm seçmeniz önemlidir. Pil veya harici batarya gibi güç kaynakları da düşünebilirsiniz. Opax kablosuz alarm panelleri elektrik kesintilerine karşı sizi 8 saate kadar güvende tutar , opax panel üzerindeki lityum iyon pil sizi 8 saate kadar elektrik kesintilerinden korur. Daha fazla koruma sağlamasını sitiyorsanız , alarm panelinizi karavanınızda bulunan güç kaynağınıza bağlamanızı önerirriz. Opax kablosuz alarm panelimiz ile birlikte gelen 5 volt adaptörle çalışmaktadır. Bildiğiniz cep telefonu adaptörü şeklindedir, 

  7. Ek Özellikler: Bazı alarm sistemleri, uzaktan kumanda, hareket sensörleri, uzaktan izleme, Mobil uygulama uzaktan kontrol gibi ek özelliklere sahip olabilir. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize göre bu ek özellikleri değerlendirebilirsiniz.Alarm panelinizi Opax Mobil uygulama ile kontrol etmektesiniz, alarm panelinizin yanında yapabileceğiniz tüm özellikleri , dilediğiniz yerdende yapabilirsiniz. Ayrıca Haber alma firmasınada bağlanabilmekte olup , 1 yıllık Alarm Haberalma hizmetide ücretsizdir.

  8. Sistem Testi: Alarm sisteminin kurulumu tamamlandıktan sonra, sistemi düzenli olarak test edin. Algılama sensörlerini ve uyarı sistemlerini çalışma durumunda tutun ve sorun olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin.

Karavanınıza takacağınız alarm sistemi, seyahatlerinizde güvenliği artırarak sakin ve keyifli bir tatil deneyimi sunar. Uygun bir alarm sistemi seçmek ve doğru montajı sağlamak, karavanınızı hırsızlık ve diğer olumsuz durumlar karşısında korumak için önemlidir.

Karavan alarmı, çeşitli aksesuarların bir araya gelmesiyle oluşturulur. Bu aksesuarlar, aracın güvenliğini artırmak ve potansiyel tehlikelere karşı koruma sağlamak amacıyla kullanılır. İşte karavan alarmının temel aksesuarları:

  1. Ana Kontrol Ünitesi (Alarm Paneli ) : Alarm sisteminin beyni olarak çalışır ve diğer aksesuarların tümünü yönetir. Alarmın durumunu kontrol eder ve tetikleme durumunda uygun tepkiyi sağlar. WIFI Alam paneli yada wıfı&GPRS Alarm panelini tercih etmelsiniz. Çünkü karavanınızdan uzaklaştıktan sonra alarm paneliniz size cep telefonunuz üzerinden alarm anını haber vermesi gerekmektedir. Sadece WIFI Alarmı , karavanınızda Kablosuz internet varsa bu alarm panelini kullanabilirsiniz, kablosuz internetiniz yoksa sim kart ile çalışabilen GPRS ( Sim Kartın interneti) alarm paneli kullanmalısınız. içerisinde interneti olan herhangi bir operatöre ait sim kartı kullanabilirsiniz. Opax Gprs & WIFI alarm paneli aylık 38-50Mb internet kullanır, size 100MB internet yeterlidir. yani 1Gb,5GB gibi bir internete ihtiyacınız yoktur,.

  2. Manyetik Kontaklar: Kapılar, pencereler ve diğer açılabilir bölgeler üzerine monte edilir. Manyetik kontaklar, açılabilir bölgelerin hareketine veya açılmasına karşı hassas ve hızlı tepki verir. Böylece potansiyel bir giriş denemesi algılanır ve alarm tetiklenir.Mantik Kontak diğer adıyla kapı&pencere sensörü 2 parçadan oluşur, bu 2 parçanın birbirlerindne ayrılmasıyla alarm paneline sinyal gönderilir ve alarm sireni çalmaya başlar , aynı alarm paneli sizi mobil uygulama üzerinden arar ve bildirim gönderir, aynı anda haber alam merkezinede sinyallariniz gönderilir. Alarm panelinizi paylaştığınız herkes alarm anında haberdar eidlir mobil uygulama üzerinden.

  3. Hareket Sensörleri: İç mekanı izlemek için hareket sensörleri kullanılır. Karavanın içindeki herhangi bir hareket algılandığında, alarmı tetikler ve güvenlik durumunu kontrol altına alır. Karavanınızın içerisnde yatarken ister mobil uygulam aüzerinden ister kuamnda ile hareket dedektörünüzü bypass ederek , karavanınız içerinde hareket edebilirsiniz ve alarmınız çalmaz, ancak kapı veya pencereler dışarıdan açılırsa alamr devreye girer.

  4. Uzaktan Kumanda: Alarmı uzaktan kontrol etmek için kullanılır. Alarmı etkinleştirmek, devre dışı bırakmak veya acil durum butonuna basmak için kullanıcının elinde bir uzaktan kumanda bulunur.

  5. Harci Siren: Alarmın tetiklenmesi durumunda sesli ve ışıklı uyarı verir. Siren, yüksek sesle çaldığı için çevredeki insanların dikkatini çeker ve hırsızları caydırıcı etkisi vardır. Opax Harici sirenlerimizi sitemiz üzerinde inceleyebilirsiniz.Opax harici sirenler Polis ışıkları gibi yanmaktadır, 48 ledli olup 24 led mavi& 24 led kırmızı şeklinde flaş yaparak çalışmaktadır. 120Db ses seviyesine ve yüksek caydırıcılığa sahiptir. siren içerisinde 1.3A 12V akü ile elektrik kesintilerinde sizi 12 saat korumaktadır.

  6. Titreşim / Darbe Dedektörü: Karavanın iç veya dış yüzeyine monte edilir ve darbe veya titreşim algılamak için kullanılır. Bu, kapı veya pencerelerin kırılmaya veya açılmaya çalışılmasını tespit ederek alarmı tetikler.

  7. Duman Ve Isı dedektörü : Karavan Alarm panelinize kablolu yada kablosuz ısı&duman dedektörü ekleyerek , siz uyurken yada karavanınızda dışında iken olası herhangi bir yangında anında sizi alarm paneliniz bilgilendirir.

  8. Su Baskın Dedektörü: Karavanınızda herhangi bir su kaçağı olması durumunda kablosuz su baskın dedektörleri ile bu su baskının yol açacağı büyük zararlardan korunmuş olursunuz.

  9. Pil ve Güç Kaynağı: Alarm sistemi için gerekli güç kaynağını sağlamak için uygun bir pil veya güç kaynağı kullanılır.Alarm paneli üzerinde kendine ait elektrk kesintilerie dayanmak için aküsü yada pip mevcuttur, 8-60 arasında panel modeline göre değişkenlik gösterir, alamr panelinizi mutlaka karavana ait olan güç ünitesine bağlamayı ihmal etmeyiniz.

  10. Uzaktan Kontrol /Uyarı Sistemleri:Alarm panelinizi uzaktan kontrol edebilir yönetebilirsiniz, aşağıda mobil uygulama resimlerimizi inceleyebilirsiniz. Alarm anında , alarm paneli sizi ya wifi üzerinden yada alarm paneline takılı Sim kart (GPRS) üzerinde yada sesli arayarak (GSM) sizi haberdar etmektedir, alarm panelinizin bulunduğu karavanınızı uzaktan dinleyebilirsiniz, karşılıklı görüşme yapabilirsiniz, bu özellik sadece opax alarm sistemlerinde mevcuttur. Daha fazla detay için Alarm panellerimizi inceleyebilirsiniz. Alarm tetiklendiğinde sahibini haberdar etmek için uyarı sistemleri kullanılabilir. Bu, Sesli çağrı, SMS, mobil bildirim ve mobil uygulam aüzerinden çağrı alarak akıllı telefon uygulaması yoluyla gerçekleşebilir.

  11. Kamera Sistemi (Opsiyonel): Opax alarm sistemleri, karavanın etrafını izlemek için entegre kamera sistemleriyle birleştirilebilir. Bu, olası girişlerin tespit edilmesine ve olayları kaydetmeye yardımcı olur.

Bu aksesuarlar, karavan alarmının temel bileşenleridir ve güvenlik düzeyini artırmak için kullanılır. Her karavanın özelliklerine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak, farklı tipte ve özelliklerde alarm sistemleri seçilebilir ve kullanılabilir.

Aşağıda Opax Mobil uygulama menülerini görmektesiniz, bu menüleri inceleyerek , alarm panelinizle neler yapılabliceği konsuunda bir fikir sahibi olursunuz.

 

Tavsiye Edilen Ürünler
YENİ VE İNDİRİMLİ ÜRÜNLERDEN HABERDAR OLUN !
Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et