Geleceğinizin güvenliği için çalışıyoruz
Geleceğinizin güvenliği için çalışıyoruz
Sepetim 0,00 TL
BLOG
Yayın Tarihi : 30.07.2023 02:23 | Güncellenme Tarihi : 03.08.2023 17:30 | Hırsız Alarm Sistemleri
GSM Alarm Nedir ve Nasıl Çalışır?

GSM alarm, Güvenlik Sistemleri için kullanılan bir tür kablosuz iletişim protokolüdür. "GSM" kısaltması "Global System for Mobile Communications" olarak adlandırılır ve cep telefonları aracılığıyla ses ve veri iletişimini sağlayan bir teknolojidir. GSM alarm sistemleri, güvenlik sensörlerinden gelen verileri GSM ağı üzerinden ileterek alarm durumlarında veya diğer acil durumlarda sizi sesli arayarak bildirim sağlar. Yani Gsm Alarm sisteminde kullanmak için bir Sim karta ihtiyacınız vardır, Gsm alarmda kullanılacak hattın sadede Sesli arama desteğini ve sms desteğini kullanmaktasınız , Gsm alarm Sim kart ile alarm anında sizi telefonla çağrı yaparak alarm anında haber verir , sesli iletişim kurar. Hemde Sms gönderir. Bu Gsm alarmını kontrol edebilmek için alarm panelinizi sesli arama yaparak kontrol edebilir yada sms göndererek kontrol edebilirsiniz. Gprs alarmda Sim kartın internetini , Gsm alarmda ise Sim kartın Sesli araması ile kontrol etmektesiniz. Yani gprs ile gsm alarm arasındaki tek fark budur, geri kalan güvenlik sistemi ve koruma düzeyi aynıdır.GSM alarmda alarmınıza mobil uygulam aüzerinden sms göndererek yada sesli arama yaparak kontrol etmektesiniz. Gsm alarmda alarm panelinizin bulunduğu ortamı dinleyebilirsiniz, ayrıca alarm panelinizin bulunduğu ortamdaki kişilerle karşılıklı sesli görüşme yapabilir, eşinizle , çocuklarınız sesli konuşma yapabilirsiniz. Gsm alarm sistemide Alarm haberalma merkezinede bağlanabilmektedir. Opax Gsm Alarm sistemleri hem Gsm alarmı hemde Gprs alarmı desteklemektedir. Bunun için ilave olarak herhangi bir modül almanıza gerek yoktur. Sadece kullanacağınız sim kartınızın özelliğine göre alarm panelinizi ister Gprs alarm ister Gsm alarm olarak kullanabilirsiniz.

GSM alarm sistemlerinin çalışma prensibi şu şekildedir:

  1. Sensör Algılama: GSM alarm sistemi, hareket dedektörleri, manyetik kontaklar, duman dedektörleri gibi çeşitli sensörler aracılığıyla çevredeki olayları algılar. Örneğin, bir kapı veya pencerenin açılması, hareket algılama veya duman tespiti gibi durumlar sistem tarafından tespit edilebilir.

  2. Veri İletimi: Sensörlerden gelen veriler, GSM alarm sistemi tarafından dijital olarak kodlanır ve GSM ağı üzerinden şifreli bir şekilde iletilir. Bu iletişim, cep telefonları aracılığıyla gerçekleştirilir.

  3. Kullanıcı Bildirimi: GSM alarm sistemi, potansiyel bir tehlike algıladığında veya sistemin herhangi bir sorun tespit ettiğinde, belirlenen kullanıcılara bildirim gönderir. Bu bildirimler genellikle kısa mesaj (SMS) veya arama yoluyla yapılır. Kullanıcılar, alarm durumunu anında öğrenir ve gereken önlemleri alabilirler.

  4. Uzaktan Kontrol: GSM alarm sistemleri, akıllı telefonlar ve bilgisayarlar aracılığıyla uzaktan izleme ve kontrol imkanı sağlar. Ev sahipleri veya iş yeri sahipleri, nerede olurlarsa olsunlar, güvenlik kameralarını izleyebilir, alarm durumunu kontrol edebilir ve sistem ayarlarını değiştirebilirler.

GSM alarm sistemleri, sabit hatlara veya internet bağlantısına ihtiyaç duymadan çalışabilir, çünkü cep telefonu kapsama alanı olduğu sürece iletişim kurabilirler. Bu, taşınabilirlik ve esneklik sağlar ve sistemin diğer haberleşme kanallarına bağlı kalmadan çalışabilmesini sağlar.

GSM alarm sistemleri, evler, iş yerleri, araçlar ve daha birçok alanda güvenlik ve izleme amacıyla kullanılır. Hırsızlık, yangın, gaz sızıntısı gibi acil durumlar veya araç takip ve izleme gibi farklı uygulamalarda kullanılarak kullanıcılarına güvenlik ve kontrol sağlarlar.

Tavsiye Edilen Ürünler
YENİ VE İNDİRİMLİ ÜRÜNLERDEN HABERDAR OLUN !
Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et