Havale ve Eft ile Yapılan Ödemelerde  Anında 5% İndirim Fırsatı...

Geleceğinizin Güvenliği İçin Çalışıyoruz
Geleceğinizin Güvenliği İçin Çalışıyoruz
Sepetim 0,00 TL
BLOG
Yayın Tarihi : 01.12.2023 01:46 | Güncellenme Tarihi : 01.12.2023 13:49 | Hırsız Alarm Sistemleri
Gprs ve Gsm Alarm sistemleri arasındaki farklar neledir.

GSM Alarm ve GPRS Alarm, güvenlik sistemlerinde kullanılan iki farklı iletişim protokolünü temsil eder. İşte bu iki tür alarm arasındaki temel farklar:

İletişim Protokolü:

GPRS Alarm: GPRS (Veri Transferi)- GPRS (General Packet Radio Service) alarm sistemleri, internet tabanlı bir veri transferi protokolü kullanır. Bu sayede daha yüksek veri transfer hızlarına ve sürekli bağlantıya olanak tanır. GPRS, GSM şebekesi üzerinden veri iletimini destekler.
GSM Alarm: GSM (SMS, Sesli Arama)- GSM (Global System for Mobile Communications) alarm sistemleri, genellikle telefon hatları üzerinden sesli arama veya kısa mesaj (SMS) yoluyla iletişim kurar. Bu sistemler, genellikle basit uygulamalarda kullanılır ve düşük veri transferi gereksinimlerine sahiptir.

Sürekli Bağlantı :

GPRS Alarm: GPRS, sürekli bir bağlantı imkanı sunar, bu da güvenlik sistemlerinin her an aktif olmasını sağlar. Her daim kullanıcıya anında bildirim gönderir, elektrik durumu , dedektörlerin arıza durumu , haber alam firmalarına her dakika kalp atışı gönderebilir, devamlı ile kullancıyla iletişim halindedir, her bilgiyi her detayı kullanıcıya bildirir. Uzaktan online olarak kontrol edebilirsiniz, anlık durumu görebilirsiniz, herhangi bir arama yapmadan panelin durmunu görebilir ve tüm ayarlarını değiştirebilirsiniz. Sürekli iletişim halinde ve alarm paneline bağlı durumdasınız.
GSM Alarm: GSM, genellikle sesli arama ve kısa mesajlar için kullanılan bir mobil iletişim teknolojisidir.
Daha düşük veri transfer hızlarına sahiptir ve sürekli bağlantıyı sağlamakta GPRS'e kıyasla sınırlıdır.GSM alarm sistemleri, genellikle anlık tepki sürelerine sahiptir ancak sürekli bağlantı konusunda GPRS kadar etkili değildir.
Kesintiye uğrayan bir bağlantı durumunda, bilgilendirme süreci gecikebilir.

Uzaktan Erişim :


GPRS Alarm: GPRS alarm sistemleri çoğunluğu uzaktan erişim/Uzaktan kontrol (mobil uygulama) özelliklerine sahiptir. Bu sayede kullanıcılar, güvenlik sistemlerini uzaktan online kontrol edebilirler. Opax Gprs alarm sistemlerinde alarm panelinizin tüm özelliklerini mobil uygulama üzerinden kontrol edebilirsiniz.
GSM Alarm: Kullanıcılar, GSM alarm sistemlerini uzaktan (mobil uygulama üzerinden yada alarm panelinizi telefonla arayarak) kontrol edebilirler. Bu, sistem durumunu kontrol etmek, alarmı devre dışı bırakmak veya etkinleştirmek için kullanışlıdır. Mobil uygulama üzerinden sms göndererek yada alarm panelinizi arayarak alarm panelinizi kontrol edebilirsiniz. 


Veri Transfer Hızı:

GPRS Alarm: GPRS, veri transferi için daha yüksek hızlar sağlar, bu da daha karmaşık veri transferi gerektiren uygulamalar için daha uygundur.
GSM Alarm: GSM, genellikle düşük veri transfer hızlarına sahiptir ve öncelikli olarak sesli aramalarda veya kısa mesajlarda kullanılır.

Kullanım Alanları:

GPRS Alarm: GPRS, genellikle daha karmaşık ve güvenlik açısından daha kritik uygulamalarda tercih edilir. Bu, genellikle sürekli veri izleme ve hızlı tepki gerektiren sistemleri içerir.

GSM Alarm: Basit alarm sistemleri, duyuru sistemleri veya SMS bildirimleri gerektiren temel uygulamalarda kullanılır.


Alarm Bildirimi:

GPRS Alarm: Hareket algılandığında, kapı veya pencere açıldığında gibi alarm durumlarında kullanıcıları anında mobil uygulama üzerinden bilgilendirir. Gprs alarm sistemleri çoğunlukla mobil uygulama üzerinden kontrol edilmektedir. Ayrıca ilave olarak SMS, e-posta veya uygulama bildirimleri gibi çeşitli yöntemler kullanılabilir.
Gprs alarm panellerinde internet paketi olan bir sim kart kullandığınzıda, Alarm paneliniz hareket algıladığında mobil uygulanız açık yada kapalıda olsa anında yüksek sesle alarm çalarak sizi ve alarm panelinizi paylaştığınzı herkesi anında bilgilendirir, hem bildirim gönderir hemde telefonunuzdan alarm sesi çalar. Gprs alarm sistemi sim kart ile çalıştığından Sim kartınızında konuşma paketide varsa , alarm paneliz sizi hareket algılandığında , sizi gsm araması yaparak arayabilme/bilgilendirme özelliğide vardır. Burdaki detay alarm paneline takacağınız sim kartın paketi ile alakalıdır. Sadece sim kartınızın paketinde sadece internet paketi varsa (m2m hat ) sizi mobil uygulama üzerinden alarm sesi çaldırarak haber verir ve mobil bildirim gönderir, Sim kartınızda konuşma paketide varsa sizin cep telefonunuzu arayarakda bilgilendirir/haber verir. 
M2M hattı: Sadece internet paketi olan 50mb/100mb internet seçenekleri olan , aylık ödemesi çok düşük sim kart paketleridir.Bu kartlar Pos makinelerinde, araç takip cihazlarında ve alarm panellerinde kullanılır, sadece internet paketi vadır. Konuşma paketlerinin fiyatlarından çok ucuzdur.

Opax Gprs alarm panelleri aynı anda hem Gprs hemde Gsm alarm paneli olarak kullanılabilir. Opax alarm panelleri Gprs/Gsm alarm panelidir. Sizin takacağınız sim karta göre alarm panelnizin çalışma sistemini , bildirim ve uzaktan erişim sistemini siz belirleyebilirsiniz. Hem interneti hemde konuşma paketi olan sism kart taktığınzıda, hem online kontrol edebilirsiniz , hemde sesli arama özelliğini , ortam dinleme özelliğini, karşılıklı sesli görüşme özelliklerini kullanabilirsiniz.

GSM Alarm: Hareket algılandığında, kapı veya pencere açıldığında gibi alarm durumlarında kullanıcıları anında bilgilendirir. Bu bildirimler genellikle SMS veya sesli arama yoluyla yapılır. Opax Gprs alarm panelleri aynı anda hem Gprs hemde Gsm alarm paneli olarak kullanılabilir. Opax alarm panelleri Gprs/Gsm alarm panelidir. Sizin takacağınız sim karta göre alarm panelnizin çalışma sistemini , bildirim ve uzaktan erişim sistemini siz belirleyebilirsiniz. Hem interneti hemde konuşma paketi olan sism kart taktığınzıda, hem online kontrol edebilirsiniz , hemde sesli arama özelliğini , ortam dinleme özelliğini, karşılıklı sesli görüşme özelliklerini kullanabilirsiniz.


Güvenlik Seviyeleri:

GSM Alarm: Daha temel güvenlik ihtiyaçlarına yöneliktir ve genellikle temel alarm durumlarını bildirmek için kullanılır.
GPRS Alarm: Daha yüksek güvenlik seviyelerine ihtiyaç duyan uygulamalarda tercih edilir. Sürekli bağlantı ve hızlı veri transferi, daha güvenli ve anlık tepkiler sağlayabilir.

 Veri İzleme ve Analiz :


 GPRS Alarm:Sınırsız
 GSM Alarm:Sınırlı
 
 Bağlantı Noktası :


 GPRS Alarm:GSM Şebekesi
 GSM Alarm:GSM Şebekesi

Tavsiye Edilen Ürünler
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
YENİ VE İNDİRİMLİ ÜRÜNLERDEN HABERDAR OLUN !
Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et