Geleceğinizin güvenliği için çalışıyoruz
Geleceğinizin güvenliği için çalışıyoruz
Sepetim 0,00 TL
BLOG
Yayın Tarihi : 30.11.2023 23:54 | Güncellenme Tarihi : 01.12.2023 01:14 | Hırsız Alarm Sistemleri
Gprs Alarm Sistemi Nedir, ne işe yarar ve özellikleri nelerdir.

GPRS Alarm Sistemi Nedir?

GPRS alarm sistemleri, General Packet Radio Service (GPRS) teknolojisi kullanarak çalışan kablosuz güvenlik sistemleridir. GPRS, veri iletimini destekleyen bir mobil iletişim protokolüdür ve GSM şebekesi üzerinden çalışır. Bu sistemler, daha yüksek veri transfer hızlarına ve sürekli bağlantı özelliklerine sahiptir. GPRS, genel paket radyo servisi anlamına gelir ve mobil veri transferi için internet tabanlı bir teknoloji kullanır.
Sürekli ve hızlı veri transferi sağlar, bu da sistemlerin sürekli bağlı kalmasını mümkün kılar.
Kısaca GPRS , Sim Kartın interneti ile haberleşebilen bir alarm diyebiliriz. Alarm panelleri ile sizin aranızdaki iletişimi , sim kartın interneti ile sağlar. Herhangi bir hırsızlık girişiminde Sim kartın internetini kullanarak size mobil uygulamanızdan sizi alarm sesi çaldırarak haber verir.

GPRS Alarm Sistemi Temel Özellikleri:

Sürekli Bağlantı:

GPRS, sürekli bir bağlantı imkanı sunar, bu da güvenlik sistemlerinin her an aktif olmasını sağlar. Her daim kullanıcıya anında bildirim gönderir, elektrik durumu , dedektörlerin arıza durumu , haber alam firmalarına her dakika kalp atışı gönderebilir, devamlı ile kullancıyla iletişim halindedir, her bilgiyi her detayı kullanıcıya bildirir. Uzaktan online olarak kontrol edebilirsiniz, anlık durumu görebilirsiniz, herhangi bir arama yapmadan panelin durmunu görebilir ve tüm ayarlarını değiştirebilirsiniz. Sürekli iletişim halinde ve alarm paneline bağlı durumdasınız.

GPRS Alarm Sistemi İletişim Protokolü:

GPRS alarm sistemleri, GSM şebekesi üzerinden veri(data) transferi gerçekleştirir. Bu, daha hızlı ve sürekli bir bağlantı imkanı sağlar. Opax Gprs Alarm sistemleri aynı zaman Gsm alarm sistemi olarak da kullanabilirsiniz. Ancak farklı marka alarm panellerinde gsm alarm sistemi olan ürünler aynı zaman Gprs alarm sistemi olarak kullanılamaz. Bir alarm panelinde Gprs özelliği varsa , bu alarm paneli aynı zaman Gsm Alarm paneli özelliğide vardır.

GPRS Alarm Sistemi Veri Transfer Hızı:

GPRS, GSM'e kıyasla daha yüksek veri transfer hızlarına sahiptir. Bu, daha karmaşık veri transferi gerektiren uygulamalarda kullanım için uygundur.

Güç Kaynağı:

Alarm panellerinin tamamında kendi üzerinde batarya/Pil olduğu için elektrik kesintilerinden etkilenmezler. Batarya bitene kadar Alarm panelleri iletişimi devam ettirir. Elektrik kesintilerinde dahi güvenlik sağlar. Opax Gprs alarm panellerinde elektrik kesintisi olduğunda mobil uygulama üzerinden anında bildirim alırsınız, elektrik kesintisi düzeldiğindede bildirim alırsınız.

Gprs Alarm Sistemlerinde Alarm Bildirimi:

Hareket algılandığında, kapı veya pencere açıldığında gibi alarm durumlarında kullanıcıları anında mobil uygulama üzerinden bilgilendirir. Gprs alarm sistemleri çoğunlukla mobil uygulama üzerinden kontrol edilmektedir. Ayrıca ilave olarak SMS, e-posta veya uygulama bildirimleri gibi çeşitli yöntemler kullanılabilir.
Gprs alarm panellerinde internet paketi olan bir sim kart kullandığınzıda, Alarm paneliniz hareket algıladığında mobil uygulanız açık yada kapalıda olsa anında yüksek sesle alarm çalarak sizi ve alarm panelinizi paylaştığınzı herkesi anında bilgilendirir, hem bildirim gönderir hemde telefonunuzdan alarm sesi çalar. Gprs alarm sistemi sim kart ile çalıştığından Sim kartınızında konuşma paketide varsa , alarm paneliz sizi hareket algılandığında , sizi gsm araması yaparak arayabilme/bilgilendirme özelliğide vardır. Burdaki detay alarm paneline takacağınız sim kartın paketi ile alakalıdır. Sadece sim kartınızın paketinde sadece internet paketi varsa (m2m hat ) sizi mobil uygulama üzerinden alarm sesi çaldırarak haber verir ve mobil bildirim gönderir, Sim kartınızda konuşma paketide varsa sizin cep telefonunuzu arayarakda bilgilendirir/haber verir. 
M2M hattı: Sadece internet paketi olan 50mb/100mb internet seçenekleri olan , aylık ödemesi çok düşük sim kart paketleridir.Bu kartlar Pos makinelerinde, araç takip cihazlarında ve alarm panellerinde kullanılır, sadece internet paketi vadır. Konuşma paketlerinin fiyatlarından çok ucuzdur.

Opax Gprs alarm panelleri aynı anda hem Gprs hemde Gsm alarm paneli olarak kullanılabilir. Opax alarm panelleri Gprs/Gsm alarm panelidir. Sizin takacağınız sim karta göre alarm panelnizin çalışma sistemini , bildirim ve uzaktan erişim sistemini siz belirleyebilirsiniz. Hem interneti hemde konuşma paketi olan sism kart taktığınzıda, hem online kontrol edebilirsiniz , hemde sesli arama özelliğini , ortam dinleme özelliğini, karşılıklı sesli görüşme özelliklerini kullanabilirsiniz.

Gprs Alarm Panellerine Uzaktan Erişim:

GPRS alarm sistemleri çoğunluğu uzaktan erişim/Uzaktan kontrol (mobil uygulama) özelliklerine sahiptir. Bu sayede kullanıcılar, güvenlik sistemlerini uzaktan online kontrol edebilirler. Opax Gprs alarm sistemlerinde alarm panelinizin tüm özelliklerini mobil uygulama üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Uzaktan İzleme ve Kontrol:

Sürekli bağlantı, kullanıcılara uzaktan izleme ve kontrol imkanı sağlar. Bu, kullanıcıların her an güvenlik durumunu kontrol etmelerine olanak tanır.

İnternet Tabanlı Güvenlik:

GPRS'in internet tabanlı olması, daha güvenilir ve etkili bir iletişim sağlar. Elektrik kesintileri olsa bile genellikle sürekli bağlantı sürdürülebilir.

Gprs Alarm Ssistemlerinin Kullanım Alanları:

İşyerleri,bankalar,müzeler, depolar, endüstriyel tesisler ve evler gibi çeşitli ortamlarda kullanılabilecek güvenlik çözümleridir.

Avantajlar:

Daha yüksek veri transfer hızlarına sahiptir.
Sürekli bağlantı imkanı sayesinde anlık/online tepki ve bildirim sağlar. 7/24 anlık alarm panelinizi kontrol eder ve bildirimler alırsınız. Asla gecikme olmaz. Haber alma merkezleriylede çalışır ve haberleşir.

Dezavantajlar:

Cep telefonu sinyal kesicilerinden (Jammer) etkilenir , bu durumda alarm paneli sizi arayamaz ve size bilgilendirme yapamaz. Bu yüzden aynı anda hem gprs hem kablolu yada kablosuz internet kullanarak yedekli bağlantı özelliklerine sahip alarm panellerini tercih edebilirsiniz. 

Tavsiye Edilen Ürünler
YENİ VE İNDİRİMLİ ÜRÜNLERDEN HABERDAR OLUN !
Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et