Geleceğinizin güvenliği için çalışıyoruz
Geleceğinizin güvenliği için çalışıyoruz
Sepetim 0,00 TL
BLOG
Yayın Tarihi : 30.07.2023 01:59 | Güncellenme Tarihi : 03.08.2023 17:30 | Hırsız Alarm Sistemleri
GPRS Alarm Nedir ve Nasıl Çalışır?

GPRS (General Packet Radio Service) alarm sistemi, geleneksel kablolu veya kablosuz alarm sistemleriyle aynı mantıkla çalışan ancak veri iletimi ve kontrolünde GPRS Sim Kart teknolojisini kullanan bir güvenlik sistemi türüdür. GPRS (Sim Kartın İnterneti), verileri kablosuz olarak iletmek için kullanılan 2G (ikinci nesil) bir mobil iletişim teknolojisidir.Yani GPRS Alarmınızı mobil uygulama üzerinden yönetebilmeniz için bir sim karta ihtiyacınız vardır, bu sim kart ile alarm paneliniz yönetebilir ve alarm sinyali alındığında anında haberdar olursunuz. Bu şekilde alarm paneli çift yönlü çalışmaktadır, alarm paneli size veri gönderir , sizde alarm paneline veri gönderirsiniz.

GPRS alarm sistemleri, güvenlik sistemi sensörlerinden gelen verileri dijital olarak kodlar ve bu verileri kablosuz olarak internet üzerinden sunuculara veya alarm merkezlerine iletir. GPRS, verilerin hızlı ve güvenli bir şekilde iletilmesini sağlar ve bu sayede güvenlik sisteminin güvenilirliğini artırır.

Opax GPRS Alarmın , diğer normal Kablolu yada Kablosusuz alarm sistemlerinden tek farkı , alarm anında sizi Sim kartınızın interneti üzerinden (2G/4G) , size cep telefonunuza mobil uygulama üzerinden alarm bildirimi ve çağrısı göndermesi ve aynı anda Alarm haber alma merkezinede alarm verilerini göndermesidir.. Yani alarm alarm anında hangi iletişim yoluyla mekan sahibini bildirmesine göre alarm modelleri farklılıklar gösterir.

GPRS alarm sistemleri, ev ve iş yerleri gibi mekanlarda güvenlik tehditlerini tespit ederek, hızlı müdahale için haberleşme sağlamak amacıyla kullanılır. Bu sistemler, çeşitli sensörler ve algılayıcılar (hareket dedektörleri, manyetik kontaklar, duman dedektörleri vb.) ile donatılır ve güvenlikle ilgili olağandışı durumları algıladığında bir merkeze veya sahibine haber verir.

GPRS alarm sisteminin çalışma prensibi şu şekilde özetlenebilir:

  1. Sensör Algılama: Sistemde yer alan sensörler, hareket, kapı/pencere açılma veya duman gibi potansiyel güvenlik tehditlerini algılar.

  2. Alarm Tetikleme: Bir sensör tehdit algıladığında, alarm sistemi tetiklenir ve GPRS modülü devreye girer.

  3. Veri İletimi: Tetikleme sonucunda, alarm sistemi GPRS modülü üzerinden SIM kart aracılığıyla GSM (cep telefonu) şebekesine bağlanır ve verileri paketler halinde iletmeye başlar.

  4. Haberleşme ve Uyarı: Mobil uygulama üzerinden Alarm sisteminizin yönetebilir ve tüm işlemler yapılabilir, Veriler, önceden belirlenmiş bir alarm merkezi veya sahibinin cep telefonuna gönderilir. Alarm merkezi veya sahibin mobil cihazı, anlık olarak tehdit hakkında bilgilendirilir.

  5. Müdahale: Alarm merkezi, tehdidi değerlendirir ve duruma uygun şekilde güvenlik güçlerini, güvenlik firmasını veya sahibi bilgilendirir.

Opax GPRS alarm sistemlerinin avantajları şunlardır:

  • Kablolu altyapıya ihtiyaç duymadan çalışabilmesi, kurulum kolaylığı sağlar.
  • Uzaktan izleme (Mobil Uygulama üzerinden) ve kontrol imkanı (Mobil Uygulama üzerinden) , sahibinin her zaman ev veya iş yerini gözlemlemesine olanak tanır.
  • GSM şebekesi üzerinden veri iletimi, veri güvenliği açısından daha güvenli bir seçenektir.
  • Gelişmiş özelliklere sahip olan modeller, yangın, gaz kaçağı, su baskını gibi diğer acil durumları da algılayabilir ve bildirim yapabilir.

Ancak, GPRS alarm sistemlerinin kullanımı için bir SIM kart ve cep telefonu şebekesinin bulunduğu alanlarda çalışması gerekir. Bazı uzak ve sinyal alımı zor olan bölgelerde kullanımı kısıtlanabilir. Bu nedenle, kullanılacağı alanın mobil şebeke kapsama alanı iyi bir şekilde değerlendirilmelidir.

Gprs Alarmlarda ağırlıklı olarak M2M Hattı kullanılır. M2M hattında sadece internet paketi vardır, sesli görüşme yapılamaz. Alarm için kullanılacak M2M hattında 100Mb aylık internet paketi yeterlidir. Normal sesli hat fiyatının 1/10 fiyatına tekabül etmektedir. M2M hatları araç takip sistemleirnde, pos makinelerinde, ATMlerde , Alarm Cihazlarında kullanılmaktadır. GPRS alarm sistemlerinde Hem ses hattı hemde internet paketi olan normal sim kartlarda kullanılır, ancak ekonomik olanı M2M hatlarıdr. Ancak Türkiyedeki operatörler M2M hatlarını sadece vergi mükellefi olan firmalara satışını yapmaktadır.

Tavsiye Edilen Ürünler
YENİ VE İNDİRİMLİ ÜRÜNLERDEN HABERDAR OLUN !
Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et